Kadetski turnir “Tri Hercegovačka kluba 2021” u Ljubuškom

Kadetski turnir “Tri Hercegovačka kluba 2021” u Ljubuškom

U Ljubuškom su se u subotu, 6. ožujka 2021., okupile mlade šahovske nade Hercegovine.

Naš novoosnovani Šahovski klub „Kula“ iz Ljubuškog ugostio je šahovske kadete iz Brotnja i Širokog Brijega te je u Društvenom centru u Ljubuškom odigrano treće kolo kadetskog turnira “Tri Hercegovačka kluba 2021”.

Riječ je o turniru u kojem sudjeluju ŠK Široki Brijeg, ŠK Brotnjo i ŠK Čapljina.

U prvom kolu u Čapljini ŠK Brotnjo je kao gost pobijedio domaćine Čapljince, u drugom kolu Široki Brijeg je ugostio Čapljinu i pobijedio, a treće kolo u Ljubuškom je donijelo sraz kadeta ŠK Širokog Brijega i ŠK Brotnja.

Brotnjo je formalno bilo domaćin, a Brotnjaci su odlučili da se ovo kolo odigra u Ljubuškom kako bi pomogli u afirmaciji šaha u našem gradu.

S pravom se može reći da ovaj turnir okuplja gotovo sve najbolje mlade šahiste iz Hercegovine, pa su i mečevi bili takvi, moglo se i u subotu vidjeti uistinu lijepih poteza na pločama.

Igralo se na šest ploča uz tempo igre od 30 minuta po igraču.

Nakon uzbudljive borbe na svim pločama, pobjedu je rezultatom 8,5 – 3,5 upisala ekipa Brotnja.

Boje Brotnja u Ljubuškom su branili Borna Pehar, Ana Ostojić, Filip Pehar te troje Ljubušaka Mihaela Buntić, Šimun Enzo Buntić i Marin Nižić.

Za Široki Brijeg su igrali Tomislav Ivanković, Ivan Naletilić, Matej Čerkez, Petra Sesar, Petar Glavaš, Benjamin Bošnjak i Ida Bošnjak.

Rezultati:

  • Borna Pehar – Tomislav Ivanković 1,5 – 0,5
  • Ana Ostojić – Ivan Naletilić 2-0
  • Filip Pehar – Matej Čerkez 1-1
  • Marin Nižić – Petra Sesar/Ida Bošnjak 2-0
  • Mihaela Buntić – Petar Glavaš 1-1
  • Šimun Enzo Buntić – Benjamin Bošnjak 1-1

Alen Buntić, predsjednik ljubuškog šahovskog kluba „Kula“ izrazio je zadovoljstvo što se nakon dugo vremena u Ljubuškom održao jedan lijep šahovski događaj.

Zahvalio se ujedno i Gradu Ljubuškom te gradonačelniku Vedranu Markotiću što su im izašli ususret i omogućili da se ovaj turnir održi.

Pogledajte ranije članke o turniru, kao i galeriju fotografija s trećeg kola

Odigrano i drugo kolo kadetskog turnira “tri Hercegovačka kluba 2021”

U drugom kolu kadetskog turnira ekipa ŠK Široki Brijeg ugostila je ekipu ŠK Čapljina, dok je ŠK Brotnjo bilo slobodna. Meč se odigrao 20.2.2021. godine u klupskim prostorijama ŠK Široki Brijeg. Cijeli meč je protekao u fer i korektnoj atmosferi, a su djeca demonstrirala zavidno šahovsko znanje na svih 6 ploča.

Završeno prvo kolo kadetskog turnira “tri Hercegovačka kluba 2021”

Učesnici turnira su klubovi ŠK Široki Brijeg, ŠK Brotnjo i ŠK Čapljina. Turnir se igra dvokružno po bergerovom sustavu. Igra se na 6 ploča uz tempo igre od 30 minuta po igraču. Pravo nastupa imaju svi šahistice i šahisti koji su članovi jednog od klubova učesnika a mlađi su od 16 godina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.